Page 2 of 2 FirstFirst 12
Showing results 11 to 16 of 16

Thread: Recommended drives for Securom 7 / 8

  1. #11
    Customer
    Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,572

    Default

    Quote Originally Posted by KlausM View Post
    @Terramex - Germany.
    Ok, then you have a relatively wide choice at ebay or even some remainder at a retailer.

    My first choice would be the LG GH20NS10 or LG GH20NS15 (or the equivalent Lightscribe models GH20LS10/15).

    If only because of the slow recommended DPM speed (and the age!) i wouldn't go for the Toshiba.
    Beyond that the DPM files of the LG and Optiarc IMO are better than the Toshiba ones - at least for DVDs.

    P.S.: In a thread in the Customer forums a user also mentions the GH22NS40 as a good DPM device
    Last edited by Terramex : 02.11.2010 at 14:15
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

  2. #12
    New User
    Join Date
    31.10.2010
    Posts
    7

    Default

    Ok. I ordered the LG GH20NS10. Hopefully the DPM measuring stuff will be fine with it..Thanks for all recommendations

  3. #13
    New User
    Join Date
    31.10.2010
    Posts
    7

    Default

    Ok.. Lately I also bought a OptiArc AD-7240S. The LG i ordered wasnt the one i got. I got a GH22NS50 delivered. The LG works quite good and fast for image creation.. I tried the OptiArc with some older securom title today (Call of Juarez) but it seems DT starts the dpm measurement and just freezes. I retried that several times. 0 Byte .mds is created but no action after that anymore (even the gui just updates time but the percents stay at 0). Even cancelling the whole thingy doesnt seem to work anymore. It just looks that the drive gets accessed and the whole thing freezes (although it seems that the drive aint accessed after about a minute anymore).I also tried different dpm speeds, same result. Anyone an idea what goes wrong here?

  4. #14
    Customer
    Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,572

    Default

    Same issue with other titles (e.g. your MoH) ?
    You still have the LG and DPM works with Call of Juarez ?
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

  5. #15
    New User
    Join Date
    31.10.2010
    Posts
    7

    Default

    I currently have the LG and OptiArc sitting in my pc. I did a couple of working images with the LG.
    Today i tried the 1st image with the OptiArc and this problem appears. Didnt try the OptiArc with an other title yet.

    I finally created the image with the LG drive (however, max dpm speed made the dpm creation freeze at 49%, i tried it with lowest dpm speed after that and it worked). So its not about this title, moreover the OptiArc that seems to freeze during dpm creation.

  6. #16
    Customer
    Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,572

    Default

    It's not often, but sometimes few titles can't be measured properly in drives that are usually capable while they're doing fine in other drives. I don't say this is the case for sure with Call of Juarez - but it could be.

    So please first test another title before looking for another cause.
    Some time ago i made a thorough DPM test with that drive series in the Customer forums without problems - whether it be old or new SecuROM titles:
    Immortal Cities - Children of the Nile, 684MB, v5.03.13
    DPM Dauer (4x): 23:26 Min, (48x): 6:04 Min.

    Yager, 4.04GB, v4.85

    DPM Dauer (16x): 8:11 Min.

    F.E.A.R., 4.19GB, v7.11.0009

    DPM Dauer (16x): 8:47 Min.

    Race07, 5.32GB, v7.33.0015

    DPM Dauer (12x): 12:46 Min.

    Supreme Commander, 5.43GB, v7.30.0014

    DPM Dauer (12x): 13:19 Min.

    Borderlands, 6.09GB, v7.40.0009

    DPM Dauer (12x): 14:15 Min.
    Please also provide information about your Motherboard (& Chipset/SATA drivers in use) and which SATA ports the drives are connected to.

    With the attached file you can create a log that may help to find the cause:

    1. Please, download attached file "DTProLogging.zip" and save it to your hdd.
    2. Extract files from the archive.
    3. Find standart Windows Command Prompt and run it as Administrator.
    4. In Command Prompt window go to the folder where you saved files from "DTProLogging.zip". To do so, execute CD command.
    For example:
    cd c:\Program Files\DAEMON Tools Pro\DTProLogging
    5. Start "startlog.bat" command file. Just type startlog.bat and press Enter in Command Prompt window. Do not close this console window.
    6. Reproduce the problem you have reported.
    7. Turn back to Command Prompt window and start "stoplog.bat" command-file (just type stoplog.bat and press Enter).
    8. Find automatically created "logs.zip" file and send us the file.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Terramex : 22.11.2010 at 13:41
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •