PDA

View Full Version : Internal Setup Error. Contact Support



agathinon
17.04.2007, 20:05
I have searched the forums and found nothing that works to fix this problem.

What I did:
Step1) Downloaded Daemon Tools 4.09.
Step2) Run the executable. It installed sptd 1.43 and asks for a reboot. I say OK and my PC reboots.
Step3) When the PC comes back up and I log into my account Daemon Tools starts to run automatically and produces the error:

Internal Setup Error. Contact Support

I have tried removing sptd, booting in safe mode, disabling sptd and nothing works. Event logs have no entries for this.

Here are my specs:
Daemon Tools 4.09
SPTD version 1.43
Win XP Pro SP2
AMD Athlon64 3000+, 1 GB RAM

Copytrooper
17.04.2007, 21:04
Try to disable anti virus, firewall and similar software.
Also check system eventlog (run eventvwr.msc) for SPTD related error messages. Post the complete message incl. all binary bytes.

agathinon
19.04.2007, 01:47
Disabled Norton anti-virus and cyber-armor with no effect i.e., same error message comes up. No SPTD logs in the event log. :confused:



Try to disable anti virus, firewall and similar software.
Also check system eventlog (run eventvwr.msc) for SPTD related error messages. Post the complete message incl. all binary bytes.

izonar
25.04.2007, 04:29
Same here!

here is the bytes:
Event Type: Error
Event Source: sptd
Event Category: None
Event ID: 4
Date: 24/04/2007
Time: 11:18:27 PM
User: N/A
Computer: CYPHER
Description:
Driver detected an internal error in its data structures for .

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 00 00 00 00 01 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 04 00 04 c0 .......А
0010: a7 00 00 00 00 00 00 00 §.......
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

Arkainn
25.04.2007, 17:16
Having the same issue.
Thanks in advance for any advice/help.
----------------------
Product: DAEMON Tools -- Error 25001. Device setup error: code 25057 (0x61E1), 2 (0x2) . Contact your support personnel.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
0000: 7b 33 44 45 44 33 41 37 {3DED3A7
0008: 32 2d 36 31 41 38 2d 34 2-61A8-4
0010: 42 38 37 2d 39 38 41 35 B87-98A5
0018: 2d 45 46 30 42 43 38 30 -EF0BC80
0020: 33 38 41 41 30 7d 38AA0}

TellusCitizen
25.04.2007, 18:53
Me too, this is really irritating, stopped my work progress totally.

Anyone?

Sp4
25.04.2007, 19:03
I'm also not able to install Dtools, with the same message and results as the other posters.

i have just backed up to a previous state using Acronis and Dtools was fine 1/2hr ago and now it just will not install

Ta

jidea
25.04.2007, 20:19
Hello, i downloaded daemontools today and i have the same problem. the executable weight 1760k . then i search, on a second computer the dt4.09.1 that i downloaded monday, it weight 1764k, and it works well. i think there is a problem with the dt on the site.

myyear_2000
26.04.2007, 04:51
I guess it's time for me to say "Me too"

Thnx

TellusCitizen
26.04.2007, 05:27
Filesize error? Well that would explain it.. any official ETA on the fix?

darkmawl
29.04.2007, 14:42
Hello, i downloaded daemontools today and i have the same problem. the executable weight 1760k . then i search, on a second computer the dt4.09.1 that i downloaded monday, it weight 1764k, and it works well. i think there is a problem with the dt on the site.

This is indeed the problem. I googled for DT for an alternative download location and indeed the size there was 1764k and indeed it installed this time for me.

obi1kenobi
29.04.2007, 16:42
Could you please post a link to the site where you found the working DT?

Jito463
30.04.2007, 01:02
A quick Google search turned up this link with the same file size mentioned above.

http://www.digital-digest.com/software/download.php?sid=1268&ssid=0&did=2

evlncrn8
30.04.2007, 10:41
oddly, i dont get this issue for the 32 bit version, i do however get it for the x64 version (xp 64 sp1).. any ideas

i've downloaded the file 3 times now, same result :(

LocutusofBorg
30.04.2007, 19:41
please read the announcements! The last available version was
slightly modified (small glitch). Unfortunately, we use now also
a little bit modified "internal detection" for some components.

This caused all previous versions of SPTD <1.39 to spew out
this error. It is important to first install manually SPTD from
link that we posted in announcement and after reboot to
install the latest version of DT (it will skip SPTD installation as
you manually upgraded to latest available version and proceed
with installation of DT).

This should be tried out first by that people that runned older
versions of DT (and never upgraded SPTD-component)! If that
did not solved your problem (as obviously for the thread-starter
f.e.) please post your whole system-specs, we already try
to analyze the problem together with Duplex-guys

obi1kenobi
30.04.2007, 22:32
So, is the version from the link above dangerous, or what? 'Cause I already installed it.