PDA

View Full Version : Conflict with emulation software, Hellgate: London



theholylancer
13.12.2007, 03:22
Hello guys, i have DT 4.06 + YASU 1.4 and when i go and cloak DT with YASU, it says cannot find devices to cloak (on both securom and safedisc), and when i go and run the game, it says that it is in conflict with emulation software...

i have tried DT 4.08, unplugging my real IDE (now there is no real IDE drives in my comp), i have changed the drive spec in DT so that it is not the default manufacture and etc. I have made sure that the emulated drive is SCSI and not IDE, and I will be trying SPTD 1.53 and hope that it will allow YASU to work...

anyone has any suggestions?

joeboy
13.12.2007, 18:31
Do you have Yasu in the same folder as Daemon Tools?

boyumeow
14.12.2007, 09:10
And properties of the shortcut should have
Start in: "C:\Program Files\DAEMON Tools"

theholylancer
14.12.2007, 11:08
yes i have YASU in the folder and the shortcut does start in where i install my daemon tools

also i have installed SPTD 1.53 with 4.06 and 1.4 YASU and it successfully cloaked the field, but even without the real IDE drive, game still gives me the annoying conflict with emulation error...

Reef
14.12.2007, 16:47
Do you have Blindwrite 6 installed? If so, you need to disable EZ-Play (using the EZ-Play manager).

theholylancer
15.12.2007, 04:58
Err i do not have blindwrite 6 installed at all so that is not a issue

Btw why is there a huge delay between my post and when it actually shows up on the forum? Are they all read and confirmed by admin or something?

Jito463
15.12.2007, 12:30
Non-customers with less than 20 posts are moderated.

theholylancer
15.12.2007, 17:10
hmm ok, but still i'm having diffculties running this thing with a full dvd image... It still says conflict with emulation software, so is the problem at DT and YASU, or should i remake an image?

boyumeow
17.12.2007, 06:05
Maybe the latest patch have something to do with it. I can play the game H.L in DT4.06, YASU1.4 and SPTD1.53 without any patches done and single player mode. Thks.

performance
19.12.2007, 20:42
This might...help things along a bit..

I now have the same problem with hellgate...

had hellgate working (still is) on my media center pc, have installed the same way with DT4.6 and yasu on my office pc but yasu brings up the emulation conflict message...

now the os is exactly the same (vista 32bit) and both pc's are configured the same...the ONLY difference is the os on the media center pc is running off an IDE drive and the pc in the office is running of sata2...could this be the problem?

not sure if this bit of information helps..

c613749
20.12.2007, 12:56
yes if you onley have SATA optical Drives the SCSI Blacklist from Secu ist disabled.

But Why do you use DT 4.06? 4.11(1) works without problems with YASU and new Secu Versions.

Jito463
20.12.2007, 14:05
First off, not all SATA drives are seen as SCSI by Windows. All of my SATA drives show up as ATA drives in Device Manager. Second, he's saying his IDE based system works, while his SATA based system does not.

performance
20.12.2007, 16:53
Okay...another little piece of info...

Had a look in device manager and my main sata (with vista on it) drive is being recognised as a scsi drive ..is that right?

I might try dt4.11 and see if that works...

Cheers

boyumeow
21.12.2007, 03:32
I have tried DT4.11, but still not working for H.L. That's why DT4.06. Thanks.

boyumeow
23.12.2007, 09:48
Forgive my post above, it's works with DT4.11.1. Thanks Daemon Tool developers.

nimd4
24.12.2007, 07:48
it's works with DT4.11.1
Cool, that's good to know..:) Now to figure out a way, how to live with the new, atrocious interface :S

nimd4
28.12.2007, 05:17
Cool, that's good to know..:) Now to figure out a way, how to live with the new, atrocious interface :S
Looks like it isn't possible to edit posts after a certain amount of time any more?.. Made a mistake about the new version, as the installer offers different ways to install... Here (http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?p=97900)'s that thread.

:F

boyumeow
01.01.2008, 15:22
Wasn't sure what has happened lately, DT4112 has failed and revert back to DT4111 has failed too with HGL, tested that DT406 still work. I have just change my graphic card from ATI to nVidia and maybe HGL patch could have cause the malfunction. Thanks.

staceyq
05.01.2008, 06:43
i'm trying to use this for my copy of hellgate london

it works okay


but now my disk drive isnt working AT ALL

in fact its not even showing up now, where as before it was showing up but would say it was corrupt or some such when i clicked on it

any ideas?

daemontools 4.06 (b/c i cant find a no cd to work with newer dt)

and yasu 1.3

JacopKane
30.06.2008, 19:53
i tried everything wroted in forums in dont works but when i downloaded latest securom from plugin downloads it works.im using yasu and latest daemon lite and i runned the game with securom exe and it worked !!!