PDA

View Full Version : Playing genuine DVD games seems not to work any more.!



TonyM
17.01.2008, 13:41
Greetings everyone,
i seem to have a slight problem since i installed Daemons Tools recently. Playing genuine DVD games seems not to work any more.
For example..
I have the original Crysis DVD which worked fine before DT.
Now when i insert the dvd the 'autoplay' kicks in BUT after i press play nothing happends..same with COD4.

So i searched the web and thought i found a way..where you have to delete the 'Upperfilters'..which i did but still no luck.

I inserted a movie DVD just to see if that is gone too but the movie works fine no probs there...

so just the games will not kick in...

anyone has a clue on this for me please?

Thanks folks in advance for your advice..

TM

TonyM
20.01.2008, 18:32
Hi everyone...
a few days ago i downloaded 'Daemon Tools' and ever since my DVD Rom drive is not working anymore when i try to play genuine DVD games.

For example i tried it with 'Crysis and COD4'..
i insert the DVD into the drive and the auto play feature comes up...
i press 'play' then the first 'start screen' appears where you press play etc...
I press play again..the screen disappears and that is it.!!!...game will not kick in...no clue why..!!

Just to see if it's a DVD Rom failure i inserted a DVD movie to see if that works and it's fine..movie is all good and starts..so it's only with games.
I went to their website forum to see if I'm the only one but all their advise is of no help.
Some said that i have to delete the 'upper filter' in the 'reg edit' which i did but it did not work...

Just earlier i deleted 'Daemon Tools' completely as i hoped that this will fix it again but no..

Now I'm stuck and i can't plat DVD games anymore on my PC...

Anyone out there who can give me some advise please???

Many thanks and best regards.

TonyM.
__________________

TonyM
20.01.2008, 19:05
I deleted DT and REMOVED SPTD-DRIVER but still no luck....

PLEASE HELP
ANYONE HERE????....
I Like my computer back as it was before i got this forsaken DT

sure will never use DT ever again in future...

Jito463
20.01.2008, 20:58
If you removed DTools and SPTD, then they can no longer have any affect on your system, though I doubt they ever actually caused any problems in the first place. Many other people have used DTools for years and never encountered the problem you're describing. I'd help you if I could, but since I have no clue what could have caused your issue in the first place, I wouldn't know where to start.

JJFLIP182
24.06.2008, 00:14
yep
same thing happend for me.
ive tried to delete every trace of daemon tools.
and games still dont work.
its ridiculous.

nimd4
24.06.2008, 02:04
I deleted
tried to delete
Install/reinstall the latest DT & then JUST use the UNISTALL, that's what it's there for..;) Don't DELETE anything manually... Probably you could use YASU, just place it in the DT installation directory, launch it & use cloak:

http://img57.imageshack.us/img57/3315/yasu01ag2.th.png (http://img57.imageshack.us/my.php?image=yasu01ag2.png) http://img57.imageshack.us/img57/3167/yasu02fm2.th.png (http://img57.imageshack.us/my.php?image=yasu02fm2.png)

ps.

http://img66.imageshack.us/img66/6906/yasu03sj3.th.png (http://img66.imageshack.us/my.php?image=yasu03sj3.png)

...let us know if it works.

JJFLIP182
24.06.2008, 03:57
i reinstalled and then unistalled. The game still does not work.
What is Wasu?

Terramex
24.06.2008, 10:50
@JJFLIP182
Which game(s) ?
Which error meassage do you get ?

Have you also uninstalled SPTD (http://www.duplexsecure.com/en/downloads) driver ?
Run SPTD Installer and choose Uninstall.

Nerz
07.11.2008, 22:39
My brother had that problem on his dell laptop. He couldnt fix it until he did a complete system recovery.

nimd4
26.11.2008, 23:51
JJFLIP182, the newest YASU (http://www.daemon-tools.cc/dtcc/f40/) is here (http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?t=22577).


http://www.disc-tools.com/download/yasu

Qwynbleid
23.09.2009, 15:01
If you strugle using Yasu you can go to the curecom and yasu support section also you can try a system restore(which you can find Start-> control panel->performance and maintenance -> sytem restore) on the date DT was installed(windows automatically creates one before theSPTD driver is installed).