PDA

View Full Version : RESOLVED: Daemon tools pro drive error: 1500



steph303
12.01.2011, 03:27
I just installed daemon tools lite on my computer and when I try to run it I always get this error message:

Daemon tools pro drive error: 1500

And then it doesn't run. What does this error mean and how do I fix it?

Thanks for any help.

Sway
12.01.2011, 10:15
Thank you for the information. You can update DAEMON Tools driver manually to fix the problem.

Right-click on My Computer icon -> select Manage menu item -> navigate to Device Manager in Computer Management window.
Then unfold System Devices in the right side of the window and find "Unknown" device. Right-click on this device and click "Update Driver..." menu item.
In "Update Driver" wizard select "yes, this time only" and update the driver. "DAEMON Tools Virtual Bus Driver" device will appear.

Now, you can run DAEMON Tools and check the problem.

Updated DAEMON Tools version will be released soon.

P.S. In case driver is not found automatically, set DAEMON Tools installation folder as search location.

dogberry
12.01.2011, 14:47
Hi, I got exactly the same problem. Moreover, I cannot find the file DAEMONToolsLog.zip after I followed the first 7 steps.



Is the problem reproducible even after system reboot?

We need special logs from your system:
1. Please, download "DTLogger.exe" from our FTP server http://files.disc-soft.com/download/DTLogger.exe
2. Run DTLogger.exe and click Install.
3. Then select "Common logging" option and click RUN.
4. Run DTPro to get "error 1500".
5. Return to DTLogger window and click STOP.
6. Then click Finish.
7. Explorer window will be opened in user profile folder.
8. Find "DAEMONToolsLog.zip" file.
9. Attach this file to your post OR send it to support-eml@disc-soft.com with the link to current thread.

Blazkowicz
12.01.2011, 15:05
Please search for "Documents.zip" in %SystemDrive%

kirara33
13.01.2011, 17:23
I'm having the same problem and I've searched my entire computer for that file and can't find it.

josephlin0714
13.01.2011, 17:54
1111

I also find my Documents!!! Then???

Terramex
13.01.2011, 18:27
I'm having the same problem and I've searched my entire computer for that file and can't find it.Maybe that' the reason:
Common file and registry virtualization issues in Windows Vista or in Windows 7 (http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben-us%3B927387&x=16&y=14)

steph303
14.01.2011, 01:47
I also get the same thing as josephlin0714, no daemontoolslog.zip file.

I have windows xp service pack 2 and the program I'm using is daemon tools LITE not daemon tools PRO. So I don't understand why I even get that error message considering I have dt lite.

rrm74001
14.01.2011, 06:37
I am also having the same issue. I have been using Daemon Tools for years, and this is the first time I have ever had an issue with it. I am trying to install the latest version on a fresh install of Windows XP Profession 32-bit. Immediately after installing Daemon Tools Lite, it attempts to install new virtual drive drivers, but is interrupted by a "Pro Drive Error 1500" error. I have attached my debug logs, as well as my installation log. Any help with this issue would be greatly appreciated.

Sway
14.01.2011, 09:39
2all: Please send us your msinfo.

SUPPORT2
14.01.2011, 11:24
Hi!
We need MSInfo reports from all guys who posted logs.
Open Start menu -> Run... -> type msinfo32.exe and press Enter.
Save generated report as NFO file.
Thank you for the information beforehand.

rrm74001
15.01.2011, 02:55
I am also having the same issue. I have been using Daemon Tools for years, and this is the first time I have ever had an issue with it. I am trying to install the latest version on a fresh install of Windows XP Profession 32-bit. Immediately after installing Daemon Tools Lite, it attempts to install new virtual drive drivers, but is interrupted by a "Pro Drive Error 1500" error. I have attached my debug logs, as well as my installation log. Any help with this issue would be greatly appreciated.

Attached is my msinfo32 report. The forum does not allow .NFO file extensions, so I zipped it. Thank you very much for your support.

rrm74001
15.01.2011, 03:00
Attached is my msinfo32 report. The forum does not allow .NFO file extensions, so I zipped it. Thank you very much for your support.

By the way, I don't know if it matters, but that report was made after I uninstalled Daemon Tools. It kept making 2 "Unknown Devices" in my Device Manager every time I rebooted.

steph303
15.01.2011, 04:00
Here is my documents.zip file, I don't know how to zip my msinfo file.

rrm74001
15.01.2011, 04:42
I found an older installer for Daemon Tools Lite, version 4.35.6.0091. It appears to have installed correctly and is working beautifully. The only obvious thing that I noticed that was different with the installer is that it forced me to install the SPID, along with the Daemon Tools core files.

I hope this helps.

Aiden_DTU
15.01.2011, 16:29
I've just been experiencing the same problem.

Here's the files you were asking for.

steph303
15.01.2011, 23:55
Thanks rrm74001, I downloaded that version and am using it now with no problems.

yaggawagga
16.01.2011, 22:31
I have exactly the same error. I am trying to install dt lite on my m8s computer cos his drive has broken and he gets this 1500 error too
How do I go about fixing this?

Regards,

A.

karlbawa
17.01.2011, 00:42
hi,

i have followed the steps and the DAEMONToolsLog.zip is attached. what is the next step?

Blazkowicz
17.01.2011, 01:28
Missing msinfo report.

tyanavenged
17.01.2011, 09:25
this is my DAEMONToolsLog.zip please help me 1128

SUPPORT2
17.01.2011, 12:58
We reproduced the problem.
It seems the issue is related to Windows XP 32-bit only.
You can re-install DTLite/DTPro with enabled "Advanced emulation" option (on Components page of the setup wizard) to use the program with SPTD driver as known workaround.
We will fix this issue in the nearest builds.

RjN1231
18.01.2011, 02:30
Here's my log, please fix it

Sway
19.01.2011, 12:02
Thank you for the information. You can update DAEMON Tools driver manually to fix the problem.

Right-click on My Computer icon -> select Manage menu item -> navigate to Device Manager in Computer Management window.
Then unfold System Devices in the right side of the window and find "Unknown" device. Right-click on this device and click "Update Driver..." menu item.
In "Update Driver" wizard select "yes, this time only" and update the driver. "DAEMON Tools Virtual Bus Driver" device will appear.

Now, you can run DAEMON Tools and check the problem.

Updated DAEMON Tools version will be released soon.

P.S. In case driver is not found automatically, set DAEMON Tools installation folder as search location.

Aiden_DTU
20.01.2011, 04:11
Then unfold System Devices in the right side of the window and find "Unknown" device. Right-click on this device and click "Update Driver..." menu item.
In "Update Driver" wizard select "yes, this time only" and update the driver. "DAEMON Tools Virtual Bus Driver" device will appear.


You might want to specify: "set the update driver wizard to search in the Daemon Tools folder of the Program Files directory."

It took me about 15 seconds to figure that one out by myself...forums are all about saving that effort 8D

Sway
20.01.2011, 17:48
Thank you all for help in solving this problem! It was localized thanks to your collaboration.

The fix is included to the latest DAEMON Tools Lite v4.40.2.

http://forum.daemon-tools.cc/f13/new-daemon-tools-lite-4-40-2-released-27699/

macsth
10.03.2011, 09:51
Trying to install tha atest build on a Windows 2008 x64 in a virtual node.

Br.
Mac

Sway
10.03.2011, 09:58
Trying to install tha atest build on a Windows 2008 x64 in a virtual node.

Br.
Mac

DTLite or DTPro?

pepohohg
27.02.2012, 15:07
Pass me the error 1500 need help please
https://rapidshare.com/files/2359788446/DAEMONToolsLog.zip


please help

markswe
02.05.2014, 23:48
I just installed daemon tools lite on my computer and when I try to run it I always get this error message:

Daemon tools pro drive error: 1500

And then it doesn't run. What does this error mean and how do I fix it?

Thanks for any help.



I DID IT BUT I GOT "ACCESS DENIED" but now i dont really understand, please anyone help me.