PDA

View Full Version : no sound



steve.parsons
14.01.2006, 20:32
got 2nd hand XP pc from musician who had separate sound card. he removed it and now pc wont recognise that a sound card/device is attached. how do i get it to use onborad sound card. tried enabling in bios but still no sound. says 'null' to sound card in tools help info.:confused:

lazlo
14.01.2006, 23:58
I would assume you have installed drivers for the onboard sound ? ac97 or whatever it is.

Try your motherboard vendor site

vatras90
15.01.2006, 10:17
got 2nd hand XP pc from musician who had separate sound card. he removed it and now pc wont recognise that a sound card/device is attached. how do i get it to use onborad sound card. tried enabling in bios but still no sound. says 'null' to sound card in tools help info.:confused:
Or the onboard sound is deactivated. Enter the bios, go to "advanced" then to ressources and there is the button enable/disable onboard sound. I think the bioses have got a pretty similar menu.

LooDos
15.01.2006, 11:03
Or the onboard sound is deactivated. Enter the bios, go to "advanced" then to ressources and there is the button enable/disable onboard sound. I think the bioses have got a pretty similar menu.

if u look at the first post u might see that he had already enabled the sound in BIOS... :rolleyes:

steve.parsons
15.01.2006, 13:43
thanks, but still no good. pc still doesn't seem to be recognising any sound card or devise on the system.

LooDos
15.01.2006, 15:57
did u install the soundchip drivers from the MoBo homepage?!

vatras90
16.01.2006, 12:48
if u look at the first post u might see that he had already enabled the sound in BIOS... :rolleyes:
Uh, i didnt see it. Sorry.
Try this out:
http://cgi.zdnet.de/c/?s=41&t=http%3A%2F%2Fwww.bagpipes.net%2Ffiles%2Futilitie s%2Feveresthome220.exe&dld_id=de011X
Install it, click the "datei" button, then click on "einstellungen", change to english. Go to motherboard, chipset, then southbridge. There is something about an audio controller.

If it's an ac'97 codec, install the driver:
ftp://202.65.194.18/pc/ac97/alc650/WDM_A381.exe

RadarSync
05.02.2007, 15:34
For those of you who are looking for AC97 sound drivers, try any of these sites:


ftp://209.216.61.149/pc/audio/WDM_A397.exe
ftp://202.65.194.211/pc/audio/WDM_A397.exe

arisma
05.02.2007, 20:36
Look in the motherboard the model, then go to the web of the manufacturer, go to downloads and find your model of motherboard, then download the audio drivers.

The most of integrated audio chips need Service Pack 1 to make the audio "runs".

Programmingcool
06.02.2007, 09:38
Hi,please help!
i'm stuc in u4 laboratory
and i dont know what to do next
there is no exit
may be this screen shot will help you to know where i'm stuc

Blazkowicz
06.02.2007, 12:05
i'm stuc in u4 laboratory

Wrong topic buddy.