Showing results 1 to 4 of 4

Thread: bluescreen after new monitor?!

  1. #1

    Default bluescreen after new monitor?!

    Hey all,

    I have bought a new monitor for my amd64bit (1024DDR2 Ram, Asus x800 GTO, ASUS A8N-E Motherboard). The system ran alright until I switched my old 17" Monitor for a new SAMTRON 19" Flatscreen. (Connection via Digital Cable) Now I get from time to time bluescreens while booting or working in windows.

    The only weird thing I recognized is that my PNP Bios extension has a problem (marked with a yellow ! in the configuration planel)

    What the heck causes the bluescreen? What should I do?

    Thanks guys

  2. #2
    Experienced User
    joeboy's Avatar
    Join Date
    13.11.2005
    Posts
    197

    Default

    Is the new monitor listed under 'Monitors' in Device Manager? Did you get an installation disc with the monitor?

  3. #3

    Default

    the monitor is listed as plug n play monitor and yes I got a cd. should i go ahead an install it?

    My Asus Menu though shows the monitor under the right brand and name.

  4. #4
    Experienced User
    joeboy's Avatar
    Join Date
    13.11.2005
    Posts
    197

    Default

    Yes, I would install with the CD. Windows may be trying to force your monitor to use a refresh rate that is out of the monitors scan range, hence the blue screen. The yellow ! means that windows cannot recognise something correctly, chances are it's your monitor.

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •