Showing results 1 to 9 of 9

Thread: [4.12.4] unable to add adapter device problem 39

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    New User
    Join Date
    14.07.2008
    Posts
    1

    Default [4.12.4] unable to add adapter device problem 39

    Description
    Cannot find Virtual Device Driver
    Unable to add adapter device problem 39

    Environment
    Windows XP SP2
    Daemon tools 4.12.4
    SPTD 1.56 - comes with Daemon Tools
    Windows XP Service Pack 2

    Diagnosis
    Verify SPTD is running. Open Device Manager select View-> View hidden devices. Check under Non Plug and Play devices for spdt device. It should be running. If it is not then re-install SPTD.

    Symptoms
    When Daemon tools tries to start you get the error message as above as it cannot talk to the SPTD adapter.

    Cause
    IBM Proventia eSecure or IBM Desktop security is running and blocking access to the device. It doesnt seem to matter if application security is turned off.

    Solution
    1. Right click on the Proventia icon in bottom right corner and select Stop Agent.
    2. Start Daemon Tools
    3. Right click on the Proventia icon and select Start Agent.

    Feedback
    If you have feedback on this solution please reply to this thread. If you have an alternate solution for this version of DT then please post a reply to this thread so we can collate them.

  2. #2

    Default

    Just got the same problem - 39

    I changed my SATA mode from IDE to AHCI, so I renstalled Windows XP SP2 to SP3 by occasion. After that DT 4.30.1 start getting error "unable to add device problem 39". I tryed removing DT , installing old versions, nothing helps. I see in device manager how it tryed to add SCSI device - shows for a sec and gone. I have no other scsi device. I`m using nvidia 780a chipset, Win XP SP3 (under Vista 64 on the same comp it works fine). Maybe there is extra cleanup need to reinstall DT ? I tryed to remove setting from previos installations.

    p.s. I reinstalled WinXP in repair mode (if it means something)

  3. #3
    GERMAN TRANSLATOR
    Blazkowicz's Avatar
    Join Date
    09.11.2005
    Posts
    6,401

    Default

    Try a clean install of Windows XP.
    Make something idiot proof, but then they just make a better idiot
    Peace Through Power

  4. #4

    Default

    99% it will work on clean install - I have no doubt - but its not a solution in my case - I need to understand what can cause problem. Overlooking exisiting drivers in my system - remove unused. Maybe permissions problem or something in registry ?

  5. #5

    Default

    checked drivers in \system32\ folder - not help - problem is somewhere out this folder - any registry setting DT using ?

    p.s. Tryed to install 4.06 - found interesting thing - when DT starts adding device ...device appers in SCSI/RAID controllers....disconnecting sound..."SCSI/RAID controllers can now be safly unplugged" pops out ....adding device problem 39 error. Looks like something ejects DT virtual controller

  6. #6
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    This problem can be caused by faulty filter drivers in your system installed as part of some RAID package.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •