Showing results 1 to 8 of 8

Thread: Global Hotkeys

  1. #1
    New User
    Join Date
    19.11.2010
    Posts
    4

    Ausrufezeichen Global Hotkeys

    When I used to use DT Lite, I could create global hotkeys for various tasks - such as unmounting all drives. However, now that I've upgraded to (and paid for!) DT Pro, this functionality appears to be missing. I've found the ability to set hotkeys within the DT Pro control panel, however that is the extent of them.

    Are they hidden somewhere, or is this functionality truly missing? I do hope I'm in error, as to pay for the full product and receive a reduction in functionality would be utterly criminal.

  2. #2
    GERMAN TRANSLATOR
    Blazkowicz's Avatar
    Join Date
    09.11.2005
    Posts
    6,401

    Default

    Forwarded to devs.
    BTW if you change your forum email address to the one over at disc-soft.com, I can give you customer tag, so your posts wouldn't be moderated anymore and therefore your posts would show up immediately.
    Make something idiot proof, but then they just make a better idiot
    Peace Through Power

  3. #3
    New User
    Join Date
    19.11.2010
    Posts
    4

    Default

    Thank you, unfortunately the email address associated with my account is no longer active (pre exim sub-mailboxes; lots of spam) and it would appear that I can't change it (I suppose that is because it also forms my username).

  4. #4
    Master

    Sway's Avatar
    Join Date
    09.07.2009
    Posts
    1,966

    Default

    Now the following hotkeys are present in DTPro main application:

    Ctrl+N ---> Make disc image
    Ctrl+I ---> Add images
    Ctrl+F ---> Search images
    Ctrl+Q ---> Exit
    Ctrl+M ---> Mount
    Ctrl+Alt+M ---> Unmount
    Ctrl+L ---> Load
    Ctrl+J ---> Eject
    Ctrl+Alt+R ---> Reset to default
    F1 ---> Online Help
    F5 ---> Refresh

    I hope global hotkeys will be implemented in nearest versions.

  5. #5
    New User
    Join Date
    19.11.2010
    Posts
    4

    Default

    What version do these appear in? Unfortunately, my upgrade period has me limited to 4.35.0308 due to a chronic lack of funding.

    A one-off upgrade to whatever version these appear in would be appreciated, given that it seems they really should've been available in Pro from the get-go, considering their availability in the free version.

    Nonetheless, thank you for your (timely) clarification to this point.
    Last edited by Draesk : 19.11.2010 at 15:08

  6. #6
    New User
    Join Date
    19.11.2010
    Posts
    4

    Default

    Hm, I've noticed you mention hotkeys there that could only possibly be used within the DT control panel (such as F5 and F1). As such, to clarify, the applicable hotkeys that you have posted are, in fact, global?

  7. #7
    GERMAN TRANSLATOR
    Blazkowicz's Avatar
    Join Date
    09.11.2005
    Posts
    6,401

    Default

    They aren't global. Sway misunderstood you.
    Make something idiot proof, but then they just make a better idiot
    Peace Through Power

  8. #8
    Master

    Sway's Avatar
    Join Date
    09.07.2009
    Posts
    1,966

    Default

    Unfortunately, these hotkeys are not global. They can be used in DTPro main application (when DTPro main window is in focus). These hotkeys are present in all latest DTPro versions including v4.35.0308. They were indicated in main menu until v4.35.0306. Now they are not there (it's a bug), but they work as well.

    Possibility to implement global hotkeys will be discussed with devs.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •