Page 1 of 3 123 LastLast
Showing results 1 to 10 of 24

Thread: Error 25001. Device setup error: code 25013

  1. #1
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default Error 25001. Device setup error: code 25013

    Win2k build 2195 , Service Pack 3
    Nero installed
    no easycd

    Can't install ver 3.26

    Error 25001. Device setup error: code 25013. Contact your support personnel.

    here is the setupapi.log

    [2003/01/03 18:50:11 1312.5]
    Munged cmdline: C:\WINNT\System32\MsiExec.exe -Embedding CE4D039F96636CB6DB6BC7D9DF34B227 M Global\MSI0000
    EXE name: C:\WINNT\System32\MsiExec.exe
    An unsigned or incorrectly signed file (C:\DOCUME~1\BALLAA~1\LOCALS~1\Temp\inf9.tmp) was installed. Error 0xe000022f: The third-party INF does not contain digital signature information.
    [2003/01/03 18:50:11 1312.11]
    An unsigned or incorrectly signed file (C:\DOCUME~1\BALLAA~1\LOCALS~1\Temp\inf8.tmp) was installed. Error 0xe000022f: The third-party INF does not contain digital signature information.
    [2003/01/03 18:50:12 1312.17 Driver Install]
    Device install function: DIF_REMOVE.
    Device removed.

  2. #2
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    The following happens: setup copies all INF files to your system then tries to install device by making Windows search through all INF files. But Windows does not seem to find compatible driver in any of the INFs! 25013 means exactly this. After this error setup just removes device from system (you see DIF_REMOVE in the end) and rolls back.
    I need to analyze why this happens...

    First try to install 3.29.

    If you still get the error then before pressing ok after error please check what oem*.inf files you have in your INF folder?

  3. #3
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default

    The same error happens with the 3.29

    There are oem1.inf - oem10.inf in the inf folder

    i think the oem10.inf is the the key, here it is

    [Version]
    signature="$Windows NT$"
    Class=SCSIAdapter
    ClassGUID={4D36E97B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%INF_PROVIDER%
    DriverVer=12/27/2002,3.29.0.0

    [ClassInstall32.NT]
    Addreg=SCSIReg

    [SCSIReg]
    HKR,,,,%SCSIClassName%
    HKR,,Installer32,,"SysSetup.Dll,ScsiClassInstaller "
    HKR,,Icon,,"-10"
    HKR,,LegacyInfOption,,"SCSI"
    HKR,,DeviceType,0x10001,4
    HKR,,DeviceCharacteristics,0x10001,0x100

    [Manufacturer]
    %GENDEV_MFG%=GENDEV_SYS

    [GENDEV_SYS]
    %PNP_DeviceDesc% = INST, *ST3L28,GEN_SCSIADAPTER

    [INST]

    [INST.Services]
    AddService = st3mp28, 2, Pnp_Service_Inst, Miniport_EventLog_Inst

    [Pnp_Service_Inst]
    ServiceType = 1
    StartType = 3
    ErrorControl = 1
    ServiceBinary = %12%\st3mp28.sys
    LoadOrderGroup = SCSI Miniport

    [Miniport_EventLog_Inst]
    AddReg = Miniport_EventLog_AddReg

    [Miniport_EventLog_AddReg]
    HKR,,EventMessageFile,0x00020000,"%%SystemRoot%%\S ystem32\IoLogMsg.dll"
    HKR,,TypesSupported,0x00010001,7

    [DestinationDirs]
    DefaultDestDir = 12

    [Strings]
    SCSIClassName="SCSI and RAID controllers"
    INF_PROVIDER="Generic"
    GENDEV_MFG ="(Standard mass storage controllers)"
    Pnp_DeviceDesc ="ST3MP28 SCSI Controller"

    I can mail you the other files
    I tried the 2.47 in safe mode (because it doesn't need the windows intaller service which is not available in safe mode, there is a Norton Antivirus on the machine in disabled state, and i think maybe that cause the trouble, and in safe mode it doesn't load in)
    but it failed too.

  4. #4
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    You must also have INF for Plug and Play BIOS Extension. Is it there?

  5. #5
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default

    here is some samples from the oem... files

    oem0.inf

    ;
    ; ViaAGP1.inf
    ;
    ; Copyright (c) 1998-2000, VIA Technologies, Inc.
    ; for Windows 2000
    ;

    [Version]
    CatalogFile=viaagp1.cat
    Signature="$WINDOWS NT$"
    Class=System
    ClassGuid={4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%VIA%
    LayoutFile=layout.inf
    DriverVer=08/08/2000,5.00.00.0404

    [DestinationDirs]
    DefaultDestDir = 12 ; DIRID_DRIVERS



    oem1.inf

    ; Copyright (c) 1998-2000 VIA Technologies, Inc.
    [Version]
    CatalogFile=viaudio.cat
    Signature="$CHICAGO$"
    Class=MEDIA
    ClassGUID={4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    provider=%VIA%
    DriverVer =08/01/2000,5.12.01.3111

    [ControlFlags]
    ExcludeFromSelect=PCI\VEN_1106&DEV_3058

    [SourceDisksNames]
    222=%DiskDescription%,,,

    [SourceDisksFiles]
    viaudio.sys=222
    ;viaudio.inf=222

    [Manufacturer]
    %VIAMfgName%=VIAAudio



    oem2.inf

    ; Windows NT 5.0 Modem Setup File
    ; Copyright (c) 1998-99 Motorola INC, ISG
    ; Manufacturer: Motorola Inc

    [Version]
    Signature="$CHICAGO$"
    Class=Modem
    ClassGUID={4D36E96D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%Mfg%
    CatalogFile.NT = sm56nt5.cat
    ;LayoutFile=layout.inf

    [ControlFlags]

    [Manufacturer]
    %Mfg% = Motorola


    oem3.inf


    ; Copyright (c) 1998-2002 VIA Technologies, Inc.
    [Version]
    CatalogFile=viaudio.cat
    Signature="$CHICAGO$"
    Class=MEDIA
    ClassGUID={4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    provider=%VIA%
    DriverVer =09/12/2002,5.12.01.3820

    [ControlFlags]
    ExcludeFromSelect=PCI\VEN_1106&DEV_3059, PCI\VEN_1106&DEV_3058

    [SourceDisksNames]
    222="VIA AC'97 Audio WDM Driver Disk",,,


    oem4.inf

    ;
    ; ViaAGP1.inf
    ;
    ; Copyright (c) 1998-2000, VIA Technologies, Inc.
    ; for Windows 2000
    ;

    [Version]
    CatalogFile=viaagp1.cat
    Signature="$WINDOWS NT$"
    Class=System
    ClassGuid={4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%VIA%
    LayoutFile=layout.inf
    DriverVer=10/19/2000,5.00.00.0405

    [DestinationDirs]
    DefaultDestDir = 12 ; DIRID_DRIVERS

    [SourceDisksNames]
    222=%DiskDescription%,,,

    [SourceDisksFiles]
    viaagp1.sys=222

    [Manufacturer]
    %VIA_MFG%=VIA_AGP

    [AGP_Filter_Reg]
    HKR,,"UpperFilters", 0x00010000,"VIAAGP1"

    oem5.inf

    ; Copyright (c) 2000-2005 VIA Techologies, Inc.

    [version]
    Signature="$WINDOWS NT$"
    Class=hdc
    ClassGuid={4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%VIA%
    CatalogFile=viamini.cat
    DriverVer=10/18/2001,5.0.2195.120

    [DestinationDirs]
    DefaultDestDir = 12 ; DIRID_DRIVERS

    [ControlFlags]
    ExcludeFromSelect = PCI\VEN_1106&DEV_0571


    [Manufacturer]
    %VIA%=VIA_HDC

    [VIA_HDC]
    %PCI\VEN_1106&DEV_0571.DeviceDesc%=viaide_Inst, PCI\VEN_1106&DEV_0571 ; VIA

    [SourceDisksFiles]
    viaide.sys = 1,,

    [SourceDisksNames]
    1=%VIAFilterDisk%,,,

    ;************************************************* *********
    ; VIA PCI IDE Controller (DUAL_GOOD_IDE)
    [viaide_Inst]
    CopyFiles = @viaide.sys

    [viaide_Inst.Services]
    AddService = viaide, %SPSVCINST_ASSOCSERVICE%, viaide_Service_Inst

    [viaide_Service_Inst]
    ServiceType = %SERVICE_KERNEL_DRIVER%
    StartType = %SERVICE_BOOT_START%
    ErrorControl = %SERVICE_ERROR_NORMAL%
    ServiceBinary = %12%\viaide.sys
    LoadOrderGroup = System Bus Extender

    [Strings]
    VIA = "VIA Technologies, Inc."
    PCI\VEN_1106&DEV_0571.DeviceDesc="VIA Bus Master IDE Controller"
    VIAFilterDisk = ""

    ;*******************************************
    ;Handy macro substitutions (non-localizable)
    SPSVCINST_ASSOCSERVICE = 0x00000002
    SERVICE_KERNEL_DRIVER = 1
    SERVICE_BOOT_START = 0
    SERVICE_ERROR_NORMAL = 1


    oem6.inf


    ; bjc2100.INF (for Windows 2000 Monolithic driver)
    ;
    ; List of supported printers, manufacturers
    ;

    [Version]
    Signature="$Windows NT$"
    Provider=%CANON%
    ClassGUID={4D36E979-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Class=Printer
    CatalogFile=bjc2100.cat

    DriverVer=11/08/2001, 1.50.2.6


    oem8.inf

    [Version]
    Signature="$CHICAGO$"
    Class=IMAGE
    ClassGUID={6bdd1fc6-810f-11d0-bec7-08002be2092f}
    provider=%ProvName%
    LayoutFile=layout.inf
    DriverVer=09/03/2000,2.1.0

    [Manufacturer]
    %MfgName%=ScanDrvInst

    oem8.inf

    ; DivX ;-) MPEG-4 Video Codec install
    ; Version 3.1alpha
    ; NT & 9x (2k tested !)
    ; by Gej


    [Version]
    Signature = "$CHICAGO$"
    Class = MEDIA

    [SourceDisksNames]
    1="DivX ;-) MPEG-4 Video Codec Install Disk",, 0001


    oem9.inf (the full file)

    [Version]
    signature="$Windows NT$"
    Class=System
    ClassGUID={4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%INF_PROVIDER%
    DriverVer=12/27/2002,3.29.0.0

    [ClassInstall32.NT]
    AddReg=System_Class_Addreg

    [System_Class_Addreg]
    HKR,,,0,"System Class Drivers"
    HKR,,NoInstallClass,,1

    [Manufacturer]
    %GENDEV_MFG%=GENDEV_SYS

    [GENDEV_SYS]
    %PNP_DeviceDesc% = INST, root\BiosEnum328

    [INST]

    [INST.Services]
    AddService = st3bus28, 3, Pnp_Service_Inst

    [Pnp_Service_Inst]
    ServiceType = 1
    StartType = 3
    ErrorControl = 1
    ServiceBinary = %12%\st3bus28.sys
    LoadOrderGroup = Extended Base

    [DestinationDirs]
    DefaultDestDir = 12

    [Strings]
    INF_PROVIDER="Generic"
    GENDEV_MFG ="(Standard system devices)"
    Pnp_DeviceDesc ="Plug and Play BIOS Extension"

    Here they are.
    What could be the problem ?

  6. #6
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    Please make again setupapi log but with full logging level.

  7. #7
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default

    How can i switch the log to full level ?

  8. #8
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    In the SetupAPI logging utility main window. Didn't you make log with it?

  9. #9
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default

    No

  10. #10
    New User
    Join Date
    06.01.2003
    Posts
    10

    Default

    Just downloaded it.
    Further info on next week

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •