Page 1 of 2 12 LastLast
Showing results 1 to 10 of 13

Thread: Windows 7 problem: Disc Soft Bus Service is not running

  1. #1

    Default Windows 7 problem: Disc Soft Bus Service is not running

    I downloaded Daemon Tools Lite 10 and it doesnt work on my Windows 7 64bit . When i run it ,an error window pops up that says "Initializing Error" "Dick Soft Bus Service is not running". Any suggestions on how to fix it ?

  2. #2
    Administrator

    SUPPORT1's Avatar
    Join Date
    07.02.2012
    Posts
    373

    Default

    Hello,


    Try to start the service manually:
    1. Open start - type cmd.exe and via right click run as administrator (right click - as Administrator) open command line.
    2. Type DTLite path installation, like cd C:\Program Files\DAEMON Tools Lite and press Enter.
    3. Type DiscSoftBusService.exe/Service and press Enter.
    Don't worry! Be Happy!

  3. #3

    Frage

    Quote Originally Posted by SUPPORT1 View Post
    Hello,


    Try to start the service manually:
    1. Open start - type cmd.exe and via right click run as administrator (right click - as Administrator) open command line.
    2. Type DTLite path installation, like cd C:\Program Files\DAEMON Tools Lite and press Enter.
    3. Type DiscSoftBusService.exe/Service and press Enter.
    It still doesnt work.When I went to Task Manager to see if it did run,I cant find it. It runs ,and then end the process imediatelly. I tried disabling Avast ,but it doesnt help. Any other suggestions ?

  4. #4
    Administrator

    SUPPORT1's Avatar
    Join Date
    07.02.2012
    Posts
    373

    Default

    Hello,
    The DiscSoftBusService you can find here (like DAEMON Tools Ultra Bus Service as an example).

    Click image for larger version

Name:	12-19-2014 3-45-22 PM.jpg
Views:	14196
Size:	96.9 KB
ID:	1708

    Please try reinstall the DAEMON Tools Lite and making sure that you install correct with necessary drivers like on screenshot 2.



    Click image for larger version

Name:	2014-12-19_14-40-14.png
Views:	15100
Size:	32.1 KB
ID:	1709
    Don't worry! Be Happy!

  5. #5
    Customer Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,566

    Default

    If you like, you can attach/upload a zipped Autoruns arn file (no installation required).
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

  6. #6

    Default

    I uploaded the .arn file here it is: https://www.mediafire.com/?5x52tscwmurc71p
    I tried to find the DiscSoftBusService,but its not there. I cant find the Storage Contollers section.
    And I made sure all the installment were correct.

  7. #7
    Customer Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,566

    Default

    My wild guess is it might be related to some IObit Advanced System Care optimization.
    Last edited by Terramex : 23.06.2015 at 10:02
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

  8. #8

    Default

    Yeah,i've been hearing that really often,ill uninstall it ,thanks Any other suggestions ?

  9. #9
    Customer Terramex's Avatar
    Join Date
    06.09.2004
    Posts
    2,566

    Default

    For the moment Advanced System Care is my main suspect - just my personal opinion.
    I'm not employed by Disc Soft and my views do not necessarily reflect the ones of the company.

  10. #10

    Default

    Uninstalled ASC,it's still not working...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •