Page 1 of 2 12 LastLast
Showing results 1 to 10 of 12

Thread: My DVD RAM drive screwed by Daemon can only use ONE DISC PER REBOOT

  1. #1
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default My DVD RAM drive screwed by Daemon can only use ONE DISC PER REBOOT

    Operating System: XP SP2
    Burning Software: None installed yet
    Anti-virus Software: Norton Premier 2005
    DAEMON Tools Version: Latest one, I just downloaded it yesterday

    Hello I installed daemon yesterday to mount an iso.

    When I was done, my DVD-RAM no longer worked properly =(

    I quickly uninstalled Daemon [which I really need]

    What happens now, is DVD-RAM [has original windows drive letter D: still] can read any disc. ONCE! For example I have an application that has 5 discs. I put in disc one. Windows Explorer sees it correctly, disc 1.

    When I pop in disc 2, or 3 or 4 or an audio disc or a dvd movie next -- windows sees DISC 1 !!!!

    No matter what I do! I've deleted the drive and let PNP reinstall it. No avail. I've used Norton and another registry cleaner, no avail.

    No matter what I do, I can only use one cd, then I must reboot because windows won't recognize it when I change cds, even if I 'refresh' in windows explorer.

    PLEASE HELP!!!

  2. #2
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default Further Details

    I just called tech support for my pc.

    I know this is a Daemon problem becuase

    a. It did not happen before installing Daemon [which I used to install other programs from mounted iso's]

    b. By going through my tech support I found that the drive DOES recognize changed discs in safe mode using the administrator profile.

    Upon confirming those, I went back to regular mode in my profile and once again its happening.

    PLEASE HELP ASAP!!!

  3. #3

    Default

    Try to enable auto insert notification (AIN) - easiest way is to change related setting in CloneCD options.
    Everybody be cool! You, be cool!
    They'll keep fighting! And they'll win!

  4. #4
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default New Info

    Upon going into my profile and disable - all in msconfig, my drive is once again able to recognize switching drives [but I obviously can't do much else]

    I need this rectified ASAP!

    Its definitely some lingering component of Daemon.

    And the bigger problem at hand, is that I truly need Daemon working properly!!!

    But first this nightmare of removing its lingering components/settings-

    HELP!!!

  5. #5
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default Another update

    I can also switch discs by merely disabling all for "Load Startup Items" from msconfig. So the problem must reside there from Daemon.

    HOWEVER, I see *nothing* listed there for daemon!!!

    HOW DO I FIX THIS PEOPLE!?!

    THANKS FOR ANY HELP IN SOLVING THIS ONE!

  6. #6
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default Try to enable auto insert notification (AIN) - easiest way is to change related setting in CloneCD options.

    "Try to enable auto insert notification (AIN) - easiest way is to change related setting in CloneCD options.
    "

    What does this mean, Autoplay on my drive? What is CloneCD?

    I have autoplay enabled but this only started once I installed Daemon. And unfortunately uninstalling Daemon did not help me =(

    Please read everything I posted, I have been killing myself for a day on this and need to get it fixed.

    Thank you so much

  7. #7
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default Reinstalled Daemon

    Hoping it would fix whatever it broke.

    No Avail.

    Is there ANY hope? Please someone get me out of this mess!

    Thank you all

  8. #8

    Default

    AIN is NOT autoplay! AIN must be enabled for autoplay, the other way around: autoplay won't work without AIN.
    Everybody be cool! You, be cool!
    They'll keep fighting! And they'll win!

  9. #9
    New User
    Join Date
    07.08.2005
    Posts
    8

    Default Now What

    Ok So if autoplay and AIN are not the same, how do I make the change? How do I do AIN?

    I have AGAIN uninstalled Daemon as reinstall didn't fix the problem.

    Additionally I found the topic on how to manually uninstall (E.g. removing the devices in device manager, the keys in registry, and even the d3 files from system 32) and I am still screwed.

    How do I attempt this AIN thing you are talking about?

    What is depressing is that I can get this to work by disabling everything in my startup by msconfig which is obviously unacceptable.

    Please explain AIN -I need to try everything!

  10. #10

    Default

    Easiest way is to download and install CloneCD trial from slysoft.com, then change related settings in Tools -> Settings -> Auto Insert Notification. You probably need to reboot after enabling AIN.
    Everybody be cool! You, be cool!
    They'll keep fighting! And they'll win!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •