Showing results 1 to 10 of 10

Thread: Cannot install from a mounted image

  1. #1

    Default Cannot install from a mounted image

    Hey there.

    I really enjoy the speed and convenience of mounting CD images and running from the hard drive. Heretofore I haven't had any problems, but alas, finally I came across something I couldn't do.

    After making an image of the Mechwarrior 4 Mercenaries CD (SafeDisc v1.50.020);
    INSERT INTO `portal_posts_text` VALUES
    which I'm 99.9682343% sure I did correctly, I tried mouting the image and installing from the hard drive. Unfortunately I get an error during the install process (it says a specific file is in use or corrupt) and halts. Safedisc emulation doesn't help. Burning the image to a CD allows it to work, but that defeats the point of keeping everything on the hard drive.

    Its not a huge problem, but nonetheless I'm curious as to how this might be fixed incase it happens in the future.

    Thank you for you time, I really find Daemon Tools to be a most excellent and useful program.

  2. #2

    Default

    Is the file that it says is corrupt very long (long letter-wise)? I think it maybe could have to do with folder depth and limits and naming lengths. Just a guess though...

  3. #3

    Default ...

    I don't think that is the case. The file is only seven or eight letters.

  4. #4

    Default

    But how about the directories below. Are they very long. I ask this, because I recall another user(s) posting about this same problem a while back.

  5. #5

    Default

    All directories, including the main install directory, are 8 letters or less and have no spaces.

    Thank you for your quick responses by the way!

  6. #6

    Default

    But what is total path length? fe: G:\test1\test23\kfdjsjfd\c\sdklfjdlksjf\sdjlfjdsf\ sdfljld\sdfjldfs\test.gif.

    I have had problems sometimes installing visual studio .net, because some paths are longer than 255 chars.

    You can also try this: Copy all the files from the image (using isobuster);
    INSERT INTO `portal_posts_text` VALUES
    to a directory on your harddrive, and install from there. I don't think you should run into copy checks during install, so it should install fine...

  7. #7

    Default

    Thanks for your further help, but alas:

    Total path length is much less than 255 characters

    Copying the files from the image with isobuster and installing doesn't work. The installer generates a different error - that the .cab file that houses most of the files is corrupt. I think that is the copy protection breaking it, as the image is correct.

  8. #8

    Default

    Some installers require being intsalled from a root drive (ie, X: vs C:\image).

    I really can't think of what the problem could be.

  9. #9
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    I am 100% sure your image is broken. Try recreating it from other device.

  10. #10

    Default

    Hmm! It seems you are right, it was broken after all. A new iteration works fine. I have no idea why it worked when burned, but alas, I don't really care.

    Thank you both for your help.

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •