Showing results 1 to 9 of 9

Thread: Problem with DT v4.0.3

  1. #1
    New User
    Join Date
    03.01.2006
    Posts
    4

    Ausrufezeichen Problem with DT v4.0.3

    when i'm trying to run daemon tools i get an eror message:
    "Virtual SCSI driver not detected."
    next time i get other message:
    "Initialization error
    The program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.24 or higher.
    Kernel Debugger must be deactivated."
    same error was with DT v4.00, my instalation run fine without any problem could this be because of microsoft visual studio? i'm new here, so forgive me if i've done something wrong

    I have: Windows XP Pro with SP2, Nero 7.0.1.4, UltraISO and i never used easy cd creator.
    v3.47 runs without any problem
    Last edited by L.A. : 03.01.2006 at 14:20

  2. #2
    Experienced User

    Join Date
    13.11.2005
    Posts
    472

    Default

    It can't have anything to do with Visual Studio. Me myself have VS .NET 2003 and VS 2005. Works without any probs.

  3. #3
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    Please report errors if any in system event log.

  4. #4
    New User
    Join Date
    03.01.2006
    Posts
    4

    Default

    in event viewer shows this kind of error:
    Source: sptd
    Event ID: 4
    Driver detected an internal error in its data structures for .
    Data in bytes:
    0000: 00 00 00 00 01 00 52 00 ......R.
    0008: 00 00 00 00 04 00 04 c0 .......А
    0010: a3 00 00 00 00 00 00 00 Ј.......
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    Data in words:
    0000: 00000000 00520001 00000000 c0040004
    0010: 000000a3 00000000 00000000 00000000
    0020: 00000000 00000000

    this error is displayed in system tab, no errors in applications tab

  5. #5
    Administrator



    Join Date
    06.11.2002
    Posts
    2,044

    Default

    You have either non-standard operation system files or your OS is affected in some way by anti-virus or other software.
    Please give more details about your OS version and software installed. Visual Studio is surely not the cause.

  6. #6
    New User
    Join Date
    03.01.2006
    Posts
    4

    Default

    I have WinXP ProSP2 version 2002 (5.1 build 2600), anti-Blaxx v1.17, Ad-Aware Se professional, UltraISO v7.55ME, also in add/remove programs windows overlay components program(?) is shown. I have no antivirus program, earlier i had alcohol 120% installed but it didn't worke for me

  7. #7

    Default

    I had that once kept giving me that error each time found out it was the Secdrv.sys (which is Macrovision's driver hidden in device drivers under non plug and play drivers named Security Driver) after i disabled it and stopped it running it then installed for me but then again it may not be that on your system preventing it from installing.

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by L.A.
    when i'm trying to run daemon tools i get an eror message:
    "Virtual SCSI driver not detected."
    next time i get other message:
    "Initialization error
    The program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.24 or higher.
    Kernel Debugger must be deactivated."
    same error was with DT v4.00, my instalation run fine without any problem could this be because of microsoft visual studio? i'm new here, so forgive me if i've done something wrong

    I have: Windows XP Pro with SP2, Nero 7.0.1.4, UltraISO and i never used easy cd creator.
    v3.47 runs without any problem
    I once had that problem, For me it was the Macrovision driver Secdrv.sys which was running in device manager, (show hidden devices) Non-Plug and Play Drivers, Security Driver it was listed as. I went into the properties of it and then disabled it and then never had any issues installing it after. but it may not be that but worth noting

  9. #9
    New User
    Join Date
    03.01.2006
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Stargazer
    I once had that problem, For me it was the Macrovision driver Secdrv.sys which was running in device manager, (show hidden devices) Non-Plug and Play Drivers, Security Driver it was listed as. I went into the properties of it and then disabled it and then never had any issues installing it after. but it may not be that but worth noting
    i install it without any problem, but i can't run it your method didn't worked for me

    i solved this problem by formatting my hdd and reinstalling os, now runs great
    Last edited by L.A. : 06.01.2006 at 20:48

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •