PDA

View Full Version : DTPRO 4.41 & Crysis 1.2.1



mat1024
02.06.2011, 06:32
Hello,

I am trying to run Crysis 64-bit 1.2.1 with DTPRO 4.41.0314 on Windows 7 64-bit Ultimate, and I am consistently getting the: "Conflict with Emulation Software Detected" error message.

Yes, I have done a search on the forum and tried every possible solution without success (SCSI, IDE drives, SECUROM on/off, renamed device parameters, YASU 1.6.9 on/off etc.).

Crysis Warhead (the add-on) works perfectly though.

Can you please help me?

Many thanks,

Blazkowicz
02.06.2011, 09:32
Try to attach virtual drive to physical drive.

mat1024
02.06.2011, 09:54
Try to attach virtual drive to physical drive.

Hello Blazkowicz,

Thank you for your reply.

There is no physical drive on the computer, and there never was.

I exclusively use .mdx files, my images are done on a different computer.

Any other suggestion?

Terramex
02.06.2011, 13:48
Principally that SecuROM version of Crysis 1.2.1 should work fine in vIDE :confused:

Personally i would use the official SecuROM Removal Tool (https://support.securom.com/removaltool.html), reboot and try again.
If that doesn't help i'd deactivate all virtual drives, delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices,
reboot and try again.

P.S.: do you have other emulation software running in the background ?

mat1024
02.06.2011, 14:06
Principally that SecuROM version of Crysis 1.2.1 should work fine in vIDE :confused:

Personally i would use the official SecuROM Removal Tool (https://support.securom.com/removaltool.html), reboot and try again.
If that doesn't help i'd deactivate all virtual drives, delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices,
reboot and try again.

P.S.: do you have other emulation software running in the background ?

Hi Terramex,

Thank you for your reply.

I did both manipulations and it does not help: same error message.

I am not running any other emuation software in the background.

Terramex
02.06.2011, 14:15
Would you please attach a zipped Autoruns (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902) file ?

mat1024
02.06.2011, 14:20
Would you please attach a zipped Autoruns (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902) file ?

Sure.

Here you are.

Let me know if you need anything else.

Terramex
02.06.2011, 14:55
Please try to temporarily deactivate (or uninstall) Intel Matrix Storage Manager.

mat1024
02.06.2011, 16:02
Please try to temporarily deactivate (or uninstall) Intel Matrix Storage Manager.

I disabled in the BIOS but it did not help.

Terramex
02.06.2011, 16:20
Sorry, i meant the intel software - no BIOS setting.
Click the uninstall option in the Start Menu (Start -> All Programs -> IntelĀ® Matrix Storage Manager -> Uninstall). This will not uninstall the driver. It will only uninstall non-required components such as the user interface and event notification service which were reported by users to sometimes cause "Emulation detected" messages.

mat1024
02.06.2011, 16:35
There is no mention of the Intel Matrix Storage Manager in the Start Menu, in Programs or in Installed Updates.

I do not remember installing this software either.

Is there another way to disable/remove it?

Terramex
02.06.2011, 17:18
Oops, my bad :redface:

Should have taken a closer look.
You have only the driver installed - no services/apps.
Sorry for setting you on the wrong track :(

mat1024
02.06.2011, 17:51
No worries. If you have any other suggestion, please let me know.