Showing results 1 to 4 of 4

Thread: SF3.6 & DT4 with "Nforce4+SATAII"

  1. #1
    New User
    Join Date
    19.12.2005
    Posts
    3

    Default SF3.6 & DT4 with "Nforce4+SATAII"

    I'm trying to play my backup (1:1 image) of Trackmania Sunrise (+eXtreme addon). As everyone knows the game uses StarForce 3.6 (with the addon).

    My setup:
    Mobo: Nforce4
    DVDRW: IDE
    HD: SATA II
    DT4

    I have read through the forums and have learned that those with Nforce3/4 based motherboards may be able to play without unplugging drives. After reading this, I tried loading the image with DT4 and launched the game -- FAILED. I then tried disabling my DVDRW and its IDE channel via Device Manager -- FAILED. (Also tried turning on/off emu options in DT to no avail) Lastly, I unplugged my DVDRW and had 100% success playing the image.

    I am assuming I was not able to play (without unplugging) because I am NOT using the Nvidia IDE drivers. I would prefer not to use these drivers and am not sure they would help anyway because I have a SATA HD. I have read that DT4 has issues and causes reboots (when the image is being checked) when using an "Nforce+SATA HD" setup. So far I have had no reboots, and I am thinking this is because I am NOT using the Nvidia drivers. Does an "Nforce-based setup" imply that the Nvidia IDE drivers are being used?

    In short, has anyone had any luck playing this or any SF3.6 game using a similar setup (Nforce4+SATA HD+MS IDE drivers) (without unplugging)?

    Sorry if this post is hard to follow.

    Thanks for any feedback!

  2. #2

    Default ...

    You won't be immune from having to unplug your drives if you're using the default Microsoft IDE drivers.
    the modern world:
    net helpmsg 4006

  3. #3
    New User
    Join Date
    19.12.2005
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Underheaven
    You won't be immune from having to unplug your drives if you're using the default Microsoft IDE drivers.
    That's what I thought, thanks for clearing that up. If I install the Nvidia IDE drivers then won't I experience the rebooting issue?

    Thanks for the reply!

  4. #4
    New User
    Join Date
    19.12.2005
    Posts
    3

    Default

    Ok, I took the plunge and installed the Nvidia drivers. After disabling the new controller in the device manager, the game loaded fine. I was under the impression that images mounted on SATA HD's didn't work well with DT4.

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •